Vrijwel de voltallige oppositie schaart zich achter de herstelwet dividendbelasting van GroenLinks. De wet draait de afschaffing van de dividendbelasting terug.

De afschaffing van de dividendbelasting is de meest omstreden maatregel van het kabinet Rutte III. Het voorstel stond in geen enkel verkiezingsprogramma. De afschaffing is onderdeel van het belastingplan dat dit najaar door het parlement wordt behandeld, maar gaat pas op 1 januari 2020 in.

Met de herstelwet zet de oppositie, die samen 71 zetels vertegenwoordigen in de Tweede Kamer, het verzet tegen de dividendbelasting voort, zelfs als de afschaffing van de dividendbelasting dit najaar wordt aangenomen door het parlement. De initiatiefwet regelt dat de dividendbelasting in stand blijft en er geen 1,9 miljard aan belastinginkomsten verdwijnt naar buitenlandse overheden en aandeelhouders.

Jesse Klaver tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen:

Het voorontwerp van de wet ligt nu klaar en wordt door de initiatiefnemers ingediend op het moment dat de coalitie de afschaffing van de dividendbelasting doorzet en niet luistert naar de bezwaren van de oppositie in Tweede en Eerste Kamer.

De wettekst is af en ondertekend door Snels (GroenLinks), Mulder (PVV), Leijten (SP), Nijboer (PvdA), Van Raan (PvdD), Van Rooijen (50PLUS), Azarkan (DENK) en Baudet (FvD).

KRIJG ONZE MAILS

Laat Jesse Klaver je op de hoogte houden: meld je nu aan voor onze actiemails! Geen spam, wel politieke updates. Afmelden kan altijd. 😉