Spreek je uit. Stop de verhoging van de studierente!

Een petitie van GroenLinks, het ISO, LSVB, NJR, CNV Jongeren en LAKS. 🤝

Het is nog niet te laat. 28 mei behandelt de Eerste Kamer het plan om de studierente te verhogen. Als we nu druk zetten zorgen we dat deze bezuiniging op studenten van tafel gaat!

De regering is van plan om de rente op studieleningen te verhogen. Hierdoor betalen oud-studenten met een gemiddelde studieschuld, 5.000 euro extra aan het aflossen van hun lening.

Studenten worden gebruikt als melkkoeien. Deze maatregel zorgt niet voor beter onderwijs, niet voor meer begeleiding, niet voor meer kansengelijkheid. De enige reden waarom de minister van Onderwijs dit plan wil doorvoeren is om de staatskas te vullen.

Op de laatste vergaderdag voor de installatie van een nieuwe Eerste Kamer wil het kabinet deze wet nog snel door het parlement loodsen. Dit is niet oké!

Maar we kunnen dit plan stoppen. Het is nog niet te laat. Maar liefst 27 jongerenorganisaties spraken zich al uit tegen de renteverhoging. En niet alleen is de voltallige oppositie tegen, ook binnen regeringspartijen is er onrust over deze plannen. Ze staan op het punt van omgaan. Als we nu de druk opvoeren kunnen we hen het laatste zetje geven en deze wet van tafel krijgen.

Lees hier de veelgestelde vragen over onze petitie.

Spreek je uit. Teken de petitie. Stop de verhoging van de studierente.

Uitklappen